søndag 10. februar 2013
fastelaven
I dag har jeg forsøkt å sanke husmorpoeng ved å lage fastelavensboller! Jeg er nemlig slett ingen bakermester harepus, og tror kanskje dette er første gangen jeg har laget boller siden jeg flyttet ut fra min kjære mor. { Grattis med morsdagen mamma! }
Det ble en gledelig overraskelse, for denne oppskriften var enklere enn forventet og alt gikk lekende lett. Det eneste som er kjedelig er å vente mens deigen hever.
100 g smør
3½ dl melk
1 pk tørrgjær
500 g hvetemel
100 g sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver
1 sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte - bland de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett deretter melk og smeltet smør. Elt sammen til du får en passe fast deig. Dersom du synes den er for klissete, tilsetter du bare litt og litt mer mel. Dekk den til med plast og la deigen heve på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
Bak ut 16 boller og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under dekke i ca. 25 nye minutter. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på rist før du deler dem i to.
Romfyll - visp 3 dl. kremfløte stiv og bland den med 3 dl. ferdig Piano romkrem, eller vaniljekrem om du foretrekker det. Del bollene i to og legg kremen i midten.
Denne kremen blir litt rennende (som på bildet) og jeg har skjønt at om man lager rom/vaniljekrem fra pose, med litt mindre væske sånn at den blir ekstra tykk, så får man enda flere husmorpoeng. Jaja, det får bli til neste år.
Pssst! Det blir ekstra godt med en skje bringebær i tillegg til romkremen!
Ha en finfin fastelavenssøndag ♥
Today we celebrate 'the last day before the fast' in Norway. Noone actually fasts anymore, but this day is still celebraten with these traditional buns + vanilla cream. Yum!
Lagt inn av
Signe
Etiketter:
Dining room,
Food & Drinks,
Interior
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mmm, så snadder ut :)
SvarSlettMann og datter er på fjellet, jeg og sønnen hjemme :)
Her blir det ikke boller, men finner vl på noe annet kos!
Ha en flott dag.
Klem
Det så skikkelig godt ut! Og delikate bilder som alltid. :)
SvarSlettNydelige bilder med fristende bakst!! Det er så kjekt å bake! Håper det gav mersmak:)
SvarSlettKlem Pink lady
Ja faktisk så gjorde det det! Jeg har alltid vært glad i å lage mat, men akkurat gjærbakst har jeg styrt unna. Har sett for meg at det er så klissete og vanskelig å få til. Men dette gikk jo lekende lett - og skal gjentas!
SlettHa en finfin søndag :)
-Signe
Så flink du er! De så jo nydeligde ut da :)
SvarSlettHa en fin søndag, og nyt nybakte boller!
klem Nina
Looks good!
SvarSlettSynes det så veldig godt ut, jeg!
SvarSlettOg den kremen kommer seg;-)
Boller her også, store og gode:-D
Nyt resten av søndagen, det skal jeg!
Klemmer, Rosa
Hei og hopp Signe!
SvarSlett..Nå er jeg så mett at jeg holder på å sprekke her jeg sitter -ler-
Har vært i Sandefjord hos mamma idag, og der fikk jeg herlige fastelavnboller med krem :)
Koselige bilder du viser!
Håper du har hatt en super fin dag!
Klem Ida Susanne
De så gode ut, takk for oppskrift :)
SvarSlettNydelige bilder du viser idag :)
kos deg videre i kveld!
klem Mari
Ser ikke ut som du er så langt unna bakermester Harepus i alle fall ;) De så skikkelig gode og fristende ut.
SvarSlettHer vanket det også fastelavensboller i dag.. men da uten krem, så da kan en vel ikke kalle det fastelavensboller ;) Men gode var de, og det ble spist ALT for mye... Holder til langt utpå dagen i morgen ;)
Fortsatt fin morsdag til deg..
Marianne
yummy!:-)
SvarSlettHer ble det ingen boller med krem igår, da vi har sykdom i hus, som ikke vil forsvinne.
SvarSlettUt fra bildene dine å dømme så det veldig godt ut :)
Ha en flott uke :)
Hihi, så gøy at du tok frem det genet som tydeligvis ligger der. ;) Nydelige bilder - som vanlig.
SvarSlettPS! Bildet ditt i NIBs utfordring er til å dåne for. Noe så vakkert, Signe!
Håper du har gode dager. :)
Klem,
AW
Such a gorgeous morning and a delicious breakfast!
SvarSlettUhmmm, de ser lækre ud dine fastelavnsboller;)
SvarSlett