torsdag 8. november 2012

there is no substitute for daylight
Jeg har ikke glemt av hele bloggen altså, jeg bare sliter litt med å få det til om dagen! Ingen dagslys = stygge bilder. Stygge bilder = lite lyst å blogge. Har knipset bilder flere ganger denne uken og forsøkt å redigere dem til å se sånn høvelig ut, men måtte bare gi opp. Lurer på hva i all verden jeg gjorde i fjor? Det var jo tross alt mørketid da også *smil*

Jaja, jeg kommer vel på noe lurt en dag!
Eller kanskje en av dere har noen gode fototips for folk som oppholder seg i konstant tussmørke?


It is getting increasingly hard to take decent photos with no daylight. 
Wonder how I managed last year? *smile*

30 kommentarer:

 1. Du har mikset det hele til en røff, men samtidig myk blanding. Det kan jeg like. :) Jeg sliter også med lyset om dagen. Kjedelig!!

  SvarSlett
 2. få baby, være hjemme i permisjon, være hjemme midt på dagen, bruke tiden babyen sover til å ta masse bilder... DER - er løsningen ;)

  Hilsen Kristine

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert et bra tips om man bor LITT lengre sør bare! Her i Vesterålen er det nemlig bare lyst noen små timer på formiddagen nå, og snart er det helt mørkt i nesten to måneder. Da hjelper det ikke engang med baby ;)

   Slett
 3. Glemte å si at det bare er det jeg gjør altså ;)

  SvarSlett
 4. Kjenner til det! Jeg tenkte som Kristine da, og var sikker på at nå som jeg er i perm skulle jeg få tatt masse fine bilder når ungen sover. Men han sover kun i fart, så jeg bruker dagene på å gå! hehe!

  Men disse bildene var da fine de? Er de tatt i mørket?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei dette er noen bilder jeg ikke har vist før fra en serie jeg tok på en søndags formiddag noen uker tilbake! Keyword dagslys med andre ord ;)

   Slett
 5. Ja :) akkurat det lurte jeg på også.. hva gjorde jeg i fjor???
  men et tips er å knipse som en gal lørdag og søndag,
  og fordele innleggene utover uken?
  vel, lykke til med å finne din bloggbalanse:)
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nettopp det jeg har gjort de siste ukene, men nå løper tiden ut for det også her nord for polarsirkelen! Ugh!

   Slett
 6. Huff ja, slitsomt med så tidlig mørke ettermiddager. Finner ikke helt fotogleden jeg heller. Blitz funker liksom ikke så bra heller.... Vi får bare vente på sommeren og laaaange lyse sommernetter ;)

  SvarSlett
 7. Skaff sett telys overalt, få deg et fotostativ og ta bilder med lang lukkertid :) Om du ikke har erfaring med slik, ikke bekymre deg, det er bare litt eksperimentering som skal til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har et stativ og må nok eksperimentere mer med det ja! Enn så lenge så synes jeg ikke det har gitt den helt store effekten, men er kanskje bare jeg som er for grønn :)

   Slett
 8. Har du ekstern blitz? Sett blitzen i taket så reflekteres og fordelers lyset jevnt utover i rommet.
  Skyt i raw og justerer hvitbalansen i etterbehandlingen.
  Stativ og lang lukker for å fange eksisterende og stemningsskapende lys.
  Foreksempel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ekstern blitz som jeg bruker å snu i taket, synes forsåvidt det funker greit på nærbilder, men dårligere på oversiktsbilder! Nå skal det sies at den jeg har er en liten billigsak så muligens ikke helt ideell for sånne proffer som deg ;)

   Slett
  2. Er elendig på å forklare via tekst, men viser gjerne bort noen triks neste gang jeg er på besøk (midten av desember) Stikker vel innom dere med grine-ungen min igjen;)

   Slett
 9. Seier som Helene; stativ og lang lukketid:-) Men sjølvsagt uansett ein fordel å ha litt lys då, sjølv om ein bruker stativ. Har dokke ikkje dagslys i det heile i mørketida? Bur ikkje så langt nord som du men det er mørkt nok her no og mørkare blir det...
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat nå har vi litt lys i noen timer på formiddagen (når jeg er på jobb selvsagt) men om en ukes tid så kommer ikke sola over horisonten i det hele tatt før utti januar igjen :)

   Slett
  2. Huff, veit ikkje korleis eg hadde takla total mørke i fleire månader. Forstår det blir vanskeleg med fotograferinga. Ser at du har fått fleire tips under, lykke til!

   Slett
 10. Hei snuppa! Mye er sagt allerede her altså.. Stativ er et must ;) Et godt objektiv med god blender (lavt f-tall), gjerne 50mm 1.4 eller 1.8. Blitz er jo også et tips, men blir ikke særlig bra om du ikke har diffuser på den..men å ta den i taket hjelper jo litt.. Eller så kan du ta en reflektor til hjelp, ved å skyte dagslyset tilbake fra et vindu. Flytt alt du har til vinduet ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har et 50mm 1.8, men skulle gjerne hatt et 1.4 ja :)

   Slett
 11. Synes bilda dine er fine eg? Støtter Stine over her, stativ og lavt F-tal. Brukar 50mm 1,4, og då går det meste bra. Men er jo ganske langt vest, så vi er velsigna med lys i timevis.

  Masse lekkert på bilda dine også!

  Klem,
  e :)

  SvarSlett
 12. Off, kjenner meg igjen i det du sier Signe. I leiligheten vår er det ganske mørkt på denne årstiden. Nå klarer jeg å ta noen få bilder på formiddagen, men helst nært et vindu! ;) Så i vinterhalvåret er det bare visse deler av leiligheten som blir vist.. hehe
  Er også enig med stines hjem ang godt objektiv, stativ og reflektor. :) jeg har 50 mm 1,8 og det slipper inn så mye mer lys. :)

  klem

  SvarSlett
 13. Flotte lykter da! Herlig lys her ihvertfall:)

  SvarSlett
 14. These photos are stunning, daylight or not!

  SvarSlett
 15. Syntes bildene er flotte jeg :) Dagslys er jo ikke like lett å oppdrive, men du skal nok se at du finner en metode som funker til slutt. God helg :)

  SvarSlett
 16. Bildene dine er jo knallbra!!
  Syns lyset er kjempefint jeg:))
  Er ikke lett uten dagslys, men jeg syns jammen meg det er vanskelig med dagslys for tiden og jeg, får det liksom ikke til slik jeg vil;(
  Men det er vel bare og prøve og feile... ♥

  SvarSlett
 17. sååå lekkert :) kjempe fine bilder.

  SvarSlett
 18. Beautiful photos :) I love your interior shots, with all this cute stuff..
  I hear you about the daylight problem; and I don't even have a decent camera so you can just imagine my problems.. :D

  Satu
  Indie by heart

  SvarSlett
 19. I AM fascinated with your photos! Did you a course or something???? GOSH

  SvarSlett