lørdag 19. november 2011

vinterland inne, vinterland ute


I dag da jeg våknet var det et tynt lag med sne på bakken ute og siden vi har frost så har det faktisk holdt seg utover hele dagen og kvelden. Det var skikkelig vinterstemning da vi ruslet til byen med sola som såvidt snek seg over horisonten, frostrøyk og knasende sølepytter!

Hva passet vel bedre da enn å lage litt 'vinterland' inne også? Jeg gjorde et dypdykk i boden og fant disse fine juletrærne jeg kjøpte i fjor på Nille for en billig penge. Lykten med 'Merry Christmas' på kommer fra samme sted.


Jeg synes faktisk ikke at man trenger legge igjen tusenvis av kroner på julepynt (som bare er fremme noen uker for så å bli pakket bort igjen) for å få det fint til jul.

Javisst er det fryktelig mye flott å se hos By Nord, House Doctor og Day - men det er det jammen hos billigkjeder som Indiska, Kremmerhuset og Nille også! Og om du leter litt og tenker klassisk over trend så kan du finne mye billig pynt som holder seg godt og vil vare i år etter år etter år.

Hva med deg?
Invisterer du i noen fine designting, lager selv eller kjøper billig pynt til jul?

Today I have made this 'winter wonderland' inside to match the snow outside! These are all very low price decorations, which goes to show that if you just search a bit and think classic over trend you can get some great Christmas decorations for less. What about you, do you splurge, make yourself or buy cheap?

45 kommentarer:

  1. Må si meg helt enig med deg... Jeg kjøper heller det jeg liker, prislappen må ikke henge på liksom :) Angrer sååå mye at jeg ikke kjøpte denne glasslykten på Nille i dag når jeg ser så fin den var hos deg (den med merry christmas skrevet på)
    Jeg kjøper noe nytt hvert år, og så prøver jeg å lage noe, men noe designer jul blir det ikke her hos meg :)

    Nydelige bilder du viser !!

    Fortsatt fin lørdagskveld, klem Heidi

    SvarSlett
  2. Vilka underbar bilder! Och vad underbart att ni har fått lite snö...Kram Johanna

    SvarSlett
  3. Ååååå, så nydelig og vinterlige bilder!
    Jeg liker å blande design, med billig og hjemmelaget ;)
    Men det visste du vel allerede hi, hi.
    Jeg klarer snart ikke la være å finne frem mer pynt nå jeg!!!
    Godt det nærmer seg desember og "lov" hi, hi.
    Klem May Helen

    SvarSlett
  4. Godt å se at jeg ikke er den eneste som blogger en lørdagskveld..hehe Fiine bilder og julepynnt! Enig i at det trenger ikke koste så mye, kan finne mange fine billige skatter:) Jeg var nettopp i Budapest kjøpte med meg mye fin, og veeldig billig julepynt:)

    Klem Anne Bente

    SvarSlett
  5. Jeg er helt enig med deg! Jeg lager også mye selv, spesielt ved hjelp av naturmaterialer. Den naturlige, gammeldagse pynten er den fineste. Har kjøpt mye fint på Kremmerhuset, men har jo også noe dyrere saker, som f.eks fra House Doctor.

    Bildene dine er så vakre! Så fint du har fanget inn snøen, både ute og inne. :)

    SvarSlett
  6. Helt enig med deg, Signe! Det er ikke nødvendig å bruke mye penger på julepynt. Den fineste pynten lager man ofte selv, i tillegg til at man finner masse fint på nettopp Indiska, Nille og andre "hverdagsbutikker". Selv har jeg en del gammel julepynt fra oldemoren min, om du husker disse gamle nissene jeg strødde rundt i Trondheimsveien? :)

    SvarSlett
  7. Nydelige bilder, forresten! Som alltid. Kos

    SvarSlett
  8. vakre bilder, ser frem til at snøen skal komme hit! Helt enig med deg, julepynt og pynt generellt trenger ikke koste så mye, leter man litt som du sier, kan vakker pynt dukke opp på de mest uventede steder ;)

    SvarSlett
  9. Hei Signe :)
    ... så nydelige bilder - virkelig
    vinterland og vakkert ღ
    Ikke kommet noe snø her hos meg
    ennå, var litt rim i dag tidlig,
    men ellers ser det fortsatt ut
    som høst her :) Julepynten min er
    som regel det jeg har brukt i de
    siste årene - et par nye ting ble
    det i år, men liker best å pynte
    med naturen ღ
    Ønsker deg en fortsatt flott helg
    Klem fra Mette

    SvarSlett
  10. your decorations are so cute... and I'm really impressed that you did all of this work on your blog. Your header is perfect!

    SvarSlett
  11. I try to find great deals on Christmas decorations since I can't justify much on something I can't keep up all year. I do love the season, though, and everything that comes with it--the decorations, music, trees, drinks, etc.!

    SvarSlett
  12. Så flotte bilder!
    Kjøpte selv ett ligndene tre før helga, men det vil ikke stå.. Så må finne på noe lurt ;)
    Jeg er vel mer av typen som lager selv, eller kjøper billig. Også har jeg noen få ting med litt strammere prislapp;)

    Ønsker deg og dine er flott søndag.

    SvarSlett
  13. Snøen har enda ikke kommet til oss, så julestemningen lar seg vente på. Gleder meg til den kommer! Det er så stas for jentene også :)

    Fine julesaker du har :) Jeg hadde aldri hatt samvittighet til å kjøpt dyr julepynt. Som du sier, sal det jo bare stå fremme noen uker :)

    Ha en finfin søndag!

    -Amalie

    SvarSlett
  14. Kjempelekker vinterstemning! Tek meg ikkje tåd til særleg dyr julepynt, og synes vi får det kjempefint med det vi har. Her i heimen er det mykje heimelaga pynt og eindel kjøpt, vi har berre hatt "ordentleg" jul i eige hus ein gong, så vi har ikkje SÅ mykje pynt enno.

    Helsing Tonje/chili og kjærleik (fekk ikkje til å logge inn i dag)

    SvarSlett
  15. already snow at your home. Here in Paris we've a beautiful sunny sunday. would you like some?...
    christian

    SvarSlett
  16. Nydelige bilder, nå fikk jeg julestemning, nå:) Ligger rundt 0 her i dag, men med et fint lite rimlag på trær og gress:) Samlingen av julepynt her i huset er en salig blanding av gammelt og nytt, men hvis jeg finner noe jeg liker veldig godt, hender det jo at jeg kjøper det, da:)

    SvarSlett
  17. For noen koselige stemningsfulle bilder. Jeg er av den oppfatning at finner jeg noe jeg liker, kjøper jeg det enten det er på Nille, Kremmerhuset, Indiska, Plantasjen eller hvor det måtte være. Jeg bryr meg fint lite om det står et spesielt navn på det, det er ikke det som teller. Har også arvet en del gammel julepynt av min mor som er ifra både min mor og bestemor, og det er noe av de fineste vi har som blir satt fram til jul. Gode minner ♥

    Finfin søndag til deg Signe.
    Klem Jane

    SvarSlett
  18. For noen nydelige bilder. Skikkelig deilig stemning. Å er helt enig med deg når det kommer til pynt.
    Ha en fin søndag :)

    SvarSlett
  19. Så fint pynta!
    Her blir det litt av alt: Litt design, litt gjenbruk, litt heimelaga :)Mykje av designpynten kjøper eg såpass nøytral at han kan stå framme litt lenger enn kun til jul :)

    SvarSlett
  20. Som alltid fiiine bilder! :) Må vel begynne utgravinger etter julepynten her i huset også tenker jeg...det er vel ikke for tidlig å "snikinnføre" litt julepynt ei uke før adventa? ;)
    Ser at bloggen din er ukens på vol.no, så artig! :)

    Herlig vær idag, tror det blir en liten tur ut med avleggerne for å nyte årest siste solstråler...hvis vi ikke finner noen å besøke da.

    Super søndag!

    Kathrine

    SvarSlett
  21. Flotte bilder, Signe!
    Lett blanding i pynten her hos meg, men eg prøver å kjøpe tidlaus pynt når eg kjøper litt dyrare ting:)
    God søndag!

    SvarSlett
  22. Så skjønt! Og så heldig dere er som har snø. Her har det vært litt rimfrost noen dager, men nå er vi tilbake til 4 pluss, tåke og regn....

    Syntes du hadde laget et helt nydelig lysfat. Er helt enig med deg, selv om det er utrolig mye lekkert av designting, klarer jeg ikke helt å bruke mange hundre kroner på en liten dings som bare skal frem noen dager. Og fine ting trenger absolutt ikke være så dyrt bestandig. Jeg var innom Søstrene Grenes her om dagen og kjøpte kjempefine vaser og boller til 20 og 30 kroner stykket, og liker dem like godt som ting jeg har som er betraktelig dyrere.

    SvarSlett
  23. Helt enig med deg Signe, men når jeg finner noe jeg faller pladask for må jeg bare kjøpe det, selv om det er oppe for en liten periode. Foreløpig har det gått i mye nille, kremmerhuset og julepynt som jeg har fått av andre. Har planer om å lage julepynt i år, men det er som med mange andre planer.. jeg må ha tid og ikke minst lære meg hvordan man lager de hehe.. Forresten nydelig header du har! God Søndag!

    SvarSlett
  24. Agreed, Signe! ♥ Eg heller meir mot kvantitet enn kvalitet når det kjem til "nips" ;) Nille & Søstrene Grene har mykje fint til advent & jul i år - etter min smak :)

    Nyyyydeleg fat! Skikkeleg Winter Wonderland-stemning!

    søndagsklem til deg ♥

    SvarSlett
  25. Enig i at julepynt ikke trenger å være dyrt, mye fint å finne på Nille, Kremmerhuset og Åhlens :) Likte veldig godt den merry christmas lysholderen :)

    SvarSlett
  26. Nydelig vinterland du har laget!

    Jeg gjør litt begge deler jeg, kjøper dyrt og billig om hverandre :)

    En fortryllende søndag til deg!
    Maiaklem

    SvarSlett
  27. So beautiful and wintery!! I'd love snow soon ^_^

    SvarSlett
  28. ja, ikkje sant? ho lever opp til det nydelege navnet, og er for øvrig (saman med storebror Gabriel og storesøster Vanja) oppkalla etter serien "Sagaen om isfolket" ♥

    søndagsklem til signepling! ♥

    SvarSlett
  29. Å, så herlige bilder! Gleder meg så meget til snøen faller. Det er så koselig. Men håper det drøyer litt, for vi har bare en bil, så det bruker å bli litt komplisert når glatta og snøen kommer :) Men snø til jul, det vil jeg ha!
    Fin pynt inne også!
    Ønsker deg en fin søndagskveld
    Klem Tonje

    SvarSlett
  30. Vannvittig vakre bilder! Jeg er helt enig i at man ikke trenger å bruke masse penger på pynt, særlig fordi det er ofte så mye man selv kan gjøre med forholdsvis enkle midler.
    Jeg gleder meg til å samles til slike små stunder hvor jentene mine og jeg finner på noen nye ting å lage sammen. Det er den beste julekosen jeg kan ha. :)

    Ønsker deg en glad søndag, Signe!



    AW

    SvarSlett
  31. Nå fikk jeg skikkelig julestemning, så nydelige bilder.
    Håper det kommer litt snø i Sandnes snart, men tror det er å håpe på litt for mye...

    Jeg kjøper stort sett litt rimeligere julepynt og lager noe. Prøver å tenke som deg, det skal jo tross alt ikke være lenge fremme. Må innrømme det var litt vanskelig da vi var i London i helgen, skulle gjerne hatt med meg mange godbiter hjem :)

    Ha en fin start på uka :)

    Klem Linnea

    SvarSlett
  32. Hei snuppa!

    Her er det nok en god miks, men jeg er heller ikke den som bruker tusenvis av kr på julepynt. Ei heller på julegaver.
    Liker å lage selv, men så var det det med tid, ro osv da... Men håndlagde ting som andre har tatt seg tid til å lage er jo geniale gaver da! *fnis*
    Og du, takk for at du tipset om Nille, jeg må helt klart ta meg en tur dit før jul!
    Kremmerhuset trenger jeg derimot ikke minnes på å stikke innom, hihi...

    Fortsatt fin søndag til deg, og god ny uke i morgen:-)

    Klem, Rosa

    SvarSlett
  33. Its amazing what you can do with your tray, its always so inspiring :).

    We haven't had any snow yet and I'm hoping it will stay like that for a bit longer even though I do like it :)... I'm just enjoying the milder winter days more.

    SvarSlett
  34. Lekkert innlegg! og heilt enig. Likte juletrea dine veldig godt!

    God sundagskveld!

    SvarSlett
  35. Nyyydelig, både inne og ute! Du er altså så flink til å knipse bilder, og de glass-trærne er så fine!

    Mamma har faktisk noen, og de har hun hatt så lenge jeg kan huske : )) De ER jul/vinter for meg <3 (flere ting som er jul altså, men du skjønner..)

    Jeg har nok verken samvittighet eller lyst til å kjøpe dyre juleting. Det finnes så mye lekkert og rimelig, og jula varer jo ikke spesielt lenge.

    Fin søndagskveld, fine du <3 Klem fra Silje.

    pst! Lekkert design du har fått deg!

    SvarSlett
  36. For noen fine vinterlige bilder! Og den nye headeren din er knallfin!

    Håper du har hatt en bra helg! God ny uke til deg!

    SvarSlett
  37. woo woo already snow over there?Here it's cold and sunny but still no snow...looking forward to it.I loooove snow :)
    The picutres are gorgeous.
    Wish you a nice week.
    xxx Manu

    SvarSlett
  38. Beautiful, as usual. Your blog is always a breath of fresh air!

    SvarSlett
  39. Fantastisk flotte bilder og kollasjer som alltid!

    Ha en fin ny uke!
    KLEM

    SvarSlett
  40. everything is so beautiful here.. like I walked into a dream land and I never want to stop walking.. so glad I found your blog!

    SvarSlett
  41. Veldig fint lysfat :-) Jeg kan også gjerne kjøpe julepynt på Nille/Kremmerhuset osv..
    Kjørte gjennom Bardufoss/Setermoen i går, og det var fantastisk vinterstemning!

    Klem Veronica

    SvarSlett
  42. Jeg er så gjerrig, hi hi, så jeg kjøper julepynt nesten utelukkende på salg! Helt enig med deg, bruker ikke masse penger på dyr julepynt som bare er fremme et par uker! Skulle gjerne gjort det, men har så mye annet jeg skal bruke penger på også!!

    Nydelige bilder, frøken :-)

    Ha en herlig mandag☺

    SvarSlett
  43. Nydelige bilder! Elsker brettet og glasstrærne!
    Enig med deg, man finner masse fint til en hyggeligere pris også:)
    Ha en flott kveld!
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  44. åh vilka underbara bilder!! och fin blogg ...ska titta vidare på dina andra inlägg

    kram från Göteborg.

    Pernilla

    SvarSlett