~ Sjokolademarengs ~
Til ca 10 stk trenger du:
5 eggehviter
3,5 dl sukker
200g sjokolade. Jeg brukte lys kokesjokolade men mørk sjokolade er sikkert like godt!
Hakkede mandler.
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene luftige, men ikke stive. Tilsett sukker, litt etter litt, og pisk til sukkeret er oppløst og marengsmassen er skikkelig seig. Smelt 200g sjokolade i vannbad og rør den inn i marengsen. Tørk godt av skålen først så det ikke kommer vann i marengsen. Massen kan gjerne blandes forsiktig så det oppstår en marmorert effekt. Fyll marengsen i en sprøytepose eller bruk en skje til å lage 9-10 sirkler på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over hakkede mandler.
Stek ved 130 grader uten varmluft i ca. 1 time.
Slå av ovnen og la marengsen avkjøle seg i ovnen i ca. 1 time.
Serveres med vaniljekrem og friske bær eller frukt.
Yesterday I made chocolate-meringue with roasted almonds, vanilla crème and raspberries. Pure love!
omg! looks very tasty :P
SvarSlettMmmh hvor ser det lækkert ud!
SvarSlettx
Mikaela
http://framboisefashion.blogspot.com
De dærre må du lag i sommar, satsa på at vi får Bø-jordbær:)
SvarSlettMams: Det skal vi vel kunne ordne, va ikkje så vanskeli å lag :)
SvarSlettMikaela&Julia: It was very tasty indeed!
Wauw, de ser lækre lækre ud!!!
SvarSlettUhm dem ville jeg gerne spise, ser så lækkert ud!! :D
SvarSlettAnna & Anine Cecilie: Det var veldig godt, søt marengs og syrlige bær, mmm :)
SvarSlettOh, you made me hungry....
SvarSlette absolutt ikkje nokka kakemenneske, MEN d der så godt ut!!!
SvarSlettE jo ikkje kake, e jo marengs! :D
SvarSlett