lørdag 4. januar 2014

Tenketank


Etter å ha lest innlegget Hvor går bloggeveien videre? hos Keiserens Nye Trær begynte jeg å fundere over min egen blogging. Hva er det jeg vil? Hvor går min bloggevei videre?

Det siste året har jeg merket at bloggelysten har gått ned, og jeg har blitt mett på å lese andre blogger. Jeg - som før brukte å pløye gjennom flere titalls blogger om dagen begrenser meg nå til noen få favoritter. Jeg er mett på interiørblader. Mett på pompoms, Lup og String. Mett på den der trehånda fra Hay, Ikea Stockholm teppe, Wee Spears og Pia Wallén.

Samtidig så vet jeg godt at jeg har vært med på flere bloggehypes opp gjennom tiden. Caspers hjemmesnekra pallebord var nok ikke hans ide. Jeg har hengt opp bilder med washi tape, jeg har fått sponset kubus, og jeg har vist frem Ylva Skarps 'Curiosity' til gangs. Jeg har syndet plenty.

Hvor går denne grensen mellom å være original og kopi?
Hva er til inspirasjon, og hva er simpelthen en gjengivelse av ting jeg selv er blitt inspirert av?

Da jeg startet denne bloggen gjorde jeg det for å ha et kreativt utløp i hverdagen. For å kunne drive med interiør, foto og design på mine premisser. Har jeg klart det? Tja... Tjo... Ikke helt.

Det er i grunnen herlig at disse tankene kommer helt på starten av et nytt år.
Måtte 2014 bli en ny, fresh start!

Mer rock'n'roll, mindre mainstream.
Mer annet som opptar meg. Musikk og mat. Kanskje litt bryllup. Selve livet!
Mindre penger til interiør, mer på sparekonto. Mer gjenbruk.
Mer personlig. Mer rett fra levra.

Ingen flere "usj, jeg må vel blogge noe snart".
Inspirasjonen får ta den tiden den tar!

Noen som har lyst på en pent brukt hvit kubus lysestake? *smil*Some thoughts about me, my blog and 2014. 
You can get the funny version from Google Translate at the bottom of the right comumn *smile*

62 kommentarer:

 1. Helt enig! Jeg har vært dårlig på bloggingen selv i det siste, men håper fortsatt på å fortsette i 2014. JA til mer rocknroll! :D Jeg har gjerne lyst på en hvit Kubus jeg altså - det er kanskje noe med at man har vil prøve det man ikke har hatt selv..? Hva med en byttehandel? Gleder meg til å følge deg videre i 2014 - kanskje det er sjangs for at vi treffes også? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Send meg adressen din så kommer den i posten!
   Den har vært til stor glede her i huset, men nå kan den reise videre og glede noen andre :)

   //Signe

   Slett
 2. Fy søren, der var eg for sein.... Men kjekt at andre og kan få gleden av den.

  Skjønar godt det du skriv i innlegget ditt. Eg likar og bloggar med sjarm, litt av ditt og litt om datt, kva vi driv med, og ikkje bare stol, puter eller lysestakar.

  Gler meg til å følge deg vidare.

  Klem frå Solveig HH

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord Solveig! Jeg håper det kan hjelpe på inspirasjonen å ikke bare fokusere på interiør hele tiden, slik jeg har gjort i det siste.

   Og bedre lykke neste gang ;)
   //Signe

   Slett
 3. Hei Signe......jeg leste innlegget til keiserene jeg med og sier meg enig.......jeg prøver å holde på min orginalitet og kreativitet og ikke la meg fange av all design som jeg må si frister meg innimellom......men jeg vil jo ikke havne i den der mainstreamen :)Men noen ganger så føler jeg at det er liksom bare det som gjelder.......Men jeg skal fortsette i samme dur som jeg har gjort stort sett hele tiden....foruten den der hay hånden da:)ha en kos kveld...klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edda!
   Det er lov å blande sin egen stil med fin design - det er klart. Noen uimotståelige fristelser finnes for alle! Fra en designdings her og der til en ren fotokopi av et annet hjem er ganske lang vei. Folk får velge selv, men når "alle" har samme Pia Wallén pleddet i sofaen, Ikea Stockholm matte på gulvet og Wee Spears på veggen så er det liksom ikke så spennende lengre. Synes jeg da :)

   Ha en fin lørdagskveld
   //Signe

   Slett
 4. Hei. Så koselig å kunne gi noe så fint videre:) det liker jeg;) jeg leste gjennom innlegget ditt og gjennom Keiserens nye trær innlegg. Dette fikk meg også til å tenke, hva vil jeg med bloggen min, hvordan skal et hjem være, er det det samme som går igjen i alle blogger?????? Hva skal en blogg inneholde???? Jeg har også en tanke boble som må ut tror jeg via et innlegg;) Smil! Takk, for at du fikk meg til å tenke over......
  Det aller viktigste er Personlig stil, et hjem skapt etter din stil og smak.....du har et nydelig hjem og jeg elsker å besøke bloggen din, fine rene bilder, med et personlig preg, både ,med og uten Hay hånden og Kubus....smil!!! Flinke deg. Du har det så koselig. Klem Ann Elin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord. Jeg skal forsøke å spe på med enda litt mer "meg" og enda litt mindre mainstream fremover. Så får vi se om jeg lykkes ;)

   Gleder meg til å lese dine tanker rundt dette!
   //Signe

   Slett
 5. Du sa det, eg gler meg!

  Trur alle har kjent på det du kjenner, ikkje minst det at så mange går ut der og kjøpe seg ein stil..som er heilt main stream og gruele kjedeleg.

  Då eg starta var gjennbruk og redesign veldig in, og då vart ikkje ting likt. No kjøpe ein alt beint. Eg trur eg sovnar når eg bloggar rundt på "suksessbloggane", berre dårleg fordekt reklame. Fornermande faktisk, at dei trur eg er så tossjen at eg ikkje forstår at dei vil tene penga på meg.

  men øve te nåke anna...:D Eg elskar stilen din og bilda dine. Her inne har eg alltid kost meg. Gler meg til det kjem meir.

  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror vi er blitt mange som tenker sånn etter hvert. Som er mette på å se det samme om og om og om igjen.

   Kos å høre at du synes jeg har klart å vise frem en egen stil, og ikke bare bleke kopier. Men når jeg flipper gjennom bildene på bloggen min så ser jeg at jeg godt kan ta den enda mer ut! Musikken, klesskapet og inni meg er jeg jo mer rock'n'roll!

   Husker før jeg begynte å blogge, da var leiligheten min en skikkelig bohemhule med tusenvis av telysholdere i forskjellige farger og tunge fløyelsgardiner. Jeg sier ikke at jeg vil tilbake dit, men det må da gå an å lande på en mellomting? :)

   //Signe

   Slett
 6. Tror det er viktig å ikke følge etter alle andre :) En har litt lett for å bli fristet til å kjøpe det som er in!! Det er mye fint på interiørfronten men lommeboka vil jo si stopp en gang:)
  Selv blogger jeg litt om den fantastiske øya jeg bor på. Tar bilder av det naturen byr på:)
  Pusser også opp et helt hus for salg og her bruker vi vår kreativitet for å få mest ut av pengene:)
  Det høres ut som om du kommer til å få en spennende blogg:)
  Godt å høre at det er noen virkelig tar steget og gjør det som føles naturlig for seg selv!!:)
  Ha ei superfin helg!!
  Klem Reidunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja fristelser vil alltid dukke opp! Mulig jeg også tenker at jeg MÅ ha den neste corokia'en, de neste pompomsene eller den neste Tom Dixon lysestaken ;)

   Men når inspirasjonen uteblir så er det kanskje et tegn på at man kjeder seg litt? Og når man kjeder seg selv, hvordan kan man da inspirere andre? :)

   //Signe

   Slett
 7. Dette innlegget likte jeg Signe. Skriver ikke blogg selv, men har vært ivrig leser lenge. Datt av lasset for et år siden, ble så kjedelig at herregud! Samme ting hos stort sett alle..... ble tilslutt så likt at det var sprøtt. DIY forsvant fra mange, inn kom merkevarer og duppeditter.... Nå har jeg bare noen få jeg leser, ser at insta er like greit. Savner egenarten hos bloggerne ;) den som var i starten... mer personlig på en måte. Ønsker deg masse lykke til med rocken..... hilsen AnneC.

  SvarSlett
 8. Dette innlegget likte jeg Signe. Skriver ikke blogg selv, men har vært ivrig leser lenge. Datt av lasset for et år siden, ble så kjedelig at herregud! Samme ting hos stort sett alle..... ble tilslutt så likt at det var sprøtt. DIY forsvant fra mange, inn kom merkevarer og duppeditter.... Nå har jeg bare noen få jeg leser, ser at insta er like greit. Savner egenarten hos bloggerne ;) den som var i starten... mer personlig på en måte. Ønsker deg masse lykke til med rocken..... hilsen AnneC.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne,
   Jeg er enig i at noe skjedde for rundt 1-2 år siden. Ting ble mer strømlinjeformet og noe av egenarten forsvant. Mange inspirerende bloggere har lagt opp. Færre leser blogger. Samtidig ser vi mer reklame på bloggene enn noen gang!

   Selv får jeg ikke så mye ut av å poste på Instagram som jeg gjør av å blogge. Man må ta bedre bilder, får jobbe med design og annen moro når man blogger - som man ikke har mulighet til på Insta. Så jeg fortsetter nok en stund til og ser hvor det tar meg :)

   Fin kveld til deg
   //Signe

   Slett
 9. Jeg dele tankene dine og vil fortsette å blogge om min egen tempo i 2014. Jeg er veldig glad av å ta mine egen bilde og vare sosialt bland kreative mennesker.

  Klem
  Vicky

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig! Blogg er gøy - så lenge vi beholder det kreative aspektet!

   Nyt lørdagen :)
   //Signe

   Slett
 10. Bra skrevet, Signe! Hos meg har bloggeinteressen vært dalende i året som har gått, både når det gjelder å blogge selv og lese andres blogger. Rett og slett fordi det ikke inspirerer meg i like stor grad lenger. Jeg kaster nok særdeles store dekorstein i glasshuset mitt nå (takk til Keiserne for bra uttrykk!), her jeg sitter i stua mi som inneholder både Lup, Fiducia, Eames og Omaggio. Jeg føler veldig på det å finne balansegangen når det gjelder designting. Jeg har jo disse fordi jeg liker dem, ikke fordi alle andre har dem. Men jeg vil absolutt ikke ha et kjedelig kataloghjem. Sammenlignet med mange andre går kanskje hjemmet vårt inn i den kategorien, men jeg prøver i hvert fall å unngå det og samtidig holde på den enkle, nordiske stilen vi liker så godt.

  Hvor går min bloggevei videre? Tja, ikke i retning av noe annet enn interiør i hvert fall. Men kanskje litt mer fokus på gjør-det-selv-prosjekter?

  Gleder meg uansett til å følge deg videre! Du har en unik stemme som kommer godt frem i det du skriver. Liker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Som jeg skrev til Edda så må det være lov å blande litt! Fra en designdings her og der til en ren fotokopi av et annet hjem er det ganske lang vei :)

   Jeg synes du har beholdt noe eget på tross av design duppedittene dine. Det er noe rent og enkelt over bildene du presenterer, nesten naivt. Misforstå meg rett ;) Pasteller, duse toner, rene linjer - og fugler. Men hurra for mer gjør-det-selv prosjekter!

   Tror jeg kommer til å holde meg til mest interiør fremover også, er jo en grunn til at jeg har likt å blogge om det så lenge. Men jeg håper at å spe på med litt andre ting jeg liker kan hjelpe på inspirasjonen :)

   //Signe

   Slett
 11. Bra skrevet både av deg og keiserne. Det er lett å hive seg på en bølge. Lett å bli påvirket. Jeg prøver å sette sammen ting så de utgjør min egen "drudeblåstil". Jeg blogger fordi jeg liker veldig godt å ta bilder, og å pusse opp og innrede. gøy å få vist det frem, og faktisk er det ganske mange som har lyst til å se. Bloggen har gitt meg kontakt med mange flotte damer. Flere blogger er blitt like og kjedelige. Din er en av de som skiller seg ut positivt. Håper virkelig du fortsetter bloggingen. Hilsen Drude

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg Drude - blogg kan være både kreativt, gøy og sosialt!
   Men det kan jaggu også være kjedelig som fy...

   De færreste kjøper vel designduppeditter og hypermoderne ting fordi alle andre har dem. De er jo fine, først og fremst, og mange av dem vil ende opp som klassikere. Men dersom alle interiørmagasinene viste frem akkurat det samme hver måned, så var det jo ingen grunn til å kjøpe flere enn et..? Det samme gjelder jo for oss bloggere. Det gjelder å forsøke å holde fast på det som gjør at vi skiller oss ut i mengden :)

   //Signe

   Slett
 12. Åååå gleder meg til fortsettelsen.Jeg har ikke brukt penger på alt dette.Prøvd å lage min egen stil noe som innebærer gjenbruk.Har heller aldri blitt sponset.Alltid følt at jeg ikke når opp fordi jeg rett og slett ikke har råd til alle fancy tingene som likevel må byttes om innen året er omme.Da er det jo noe nytt som er moderne.Har mistet lysten på å lese blogger de siste 2 årene da alt er likt hos de fleste.Noen få favoritter som jeg bruker tid på,og en av de er dei👍❤️Gleder meg til å følge deg i det nye året😀klem Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er nok heller ikke blant dem som har brukt mest penger på interiør! Litt blir det jo, mer stort sett fordi kjøper jeg billig og bytter ut ofte :)

   Men noen av disse 'hypene' har jeg jo likevel gjort meg skyldig i! Pallebordet var et økonomisk valg da vi nettopp hadde flyttet. Ylva Skarp printet fikk jeg en venninne til å lage en kopi av for det var ikke til salgs i Norge enda. Kubusen ble sponset.

   Men jeg kan vel finne et annet bilde jeg liker, og ikke det som "alle" andre har? Det finnes da andre måter å snekre et billig bord på? Og nå har jeg jammen gitt bort kubusen også :)

   //Signe

   Slett
 13. Jeg leste innlegget fra Keiserne tidligere idag og har fundert på det samme, kanskje det er derfor jeg har vært så lite aktiv selv på bloggefronten? Har noen som følger meg fast som sier at jeg er som en berg og dalbane, av og på. ...., jeg bruker bloggen min som som en dagbok, både når det gjelder oppussing, interiør, mat og familie. Det blir skrevet litt om alt og jeg som andre omgir meg med ting jeg liker - må innrømme at jeg blir veldig inspirert av andre og har dermed Masse Kahler og Hay hånden og apen fra kaj bojesen . Det er ikke alt som fenger meg selv om det er "inn" men synes det kan være kult hos andre. Ikke lett dette her, man må bare prøve å beholde seg selv oppi alt dette. Ser frem til Diy tips og mat fra deg. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener jo ikke at man ikke kan la seg inspirere av andre - hvorfor skulle man ellers lese en blogg? Og om du vil ha Kahler, Hay og Kaj Bojesen så er jo det jammen lov :)

   Men jeg sier som Keiserne - det blir aller finest når man blander noe nytt, noe gammelt og noe personlig. Vi kan la oss inspirere, men vi må tenke selv også! Om man har 10 ting i stuen som man finner igjen på 70% av interiørbloggene der ute, så har man kanskje ikke tenkt så innmari hardt selv..? :)

   //Signe

   Slett
 14. Jeg kan skrive under på denne og spesielt Høytrykk sin kommentar.
  Er lei både blogging og insta egentlig både å blogge selv og lese andres blogger, da jeg ikke finner særlig mye inspirasjon lenger, og selv har jeg mistet kreativiteten helt. Da forsvinner DIY-innleggene hos meg, og da forsvinner også idèene om hva jeg skal poste siden jeg føler jeg har blogget hver en krok i huset. Ikke kan jeg blogge om ting og tang heller da det stort sett er noe alle andre har.
  Jeg er ikke særlig flink til å style og lage til stilleben osv. så da kan en utelukke utfordringene hos NIB også. Føler bloggen min er på veg nedenom og ned…
  Så jeg må nok gå i tenkeboksen.

  Postet forresten et innlegg som er innom noe av det samme her:
  http://fargebarn.blogspot.no/2013/08/fakta-om-interirbloggere.html
  Men siden jeg er med på dette selv er det også mye selvironi ;)

  Les det om du vil.

  Mssse lykke til med veien videre. Håper du fortsetter bloggen, for den er bra og inspirerende. Også beklager jeg at jeg sjelden legger igjen kommentarer. ;)
  Er så dårlig på det…og spesielt det siste året.

  Ha en fin helg videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste det innlegget der da det kom ut, utrolig morsomt skrevet!
   Og selv om det er ironisk ment så er det jaggu en smule sant i det også ;)

   Håper en runde i tenketanken kan få deg også til å finne ut hva du vil videre, og finne bloggelysten tilbake :)

   Fin helg til deg også!
   //Signe

   Slett
 15. Såååå enig! Med alt du skriver :)
  Kristian altså, han er så digg han også :)

  Kan si deg det Signe, du er en av meget få blogger jeg fortsatt er innom, rett og slett for at jeg liker deg, stilen- og bloggen din. Kjør på videre, jeg digger deg!

  Fra en gamer til en annen :)
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rock on med nerdebrillene på nesen Amalie ;)
   //Signe

   Slett
 16. Er ikkje nokon interørbloggar sjølv, men svingar innom temaet i ny og ne.Har både Happylights og Fly lampe, og skammar meg ikkje over det;) Likar å blande gammalt og nytt, slik du gjer.
  Takk for fine bilder og all inspirasjon du har gitt meg gjennom bloggen din. Håpar du held fram:) Eg set forresten også pris på bilder frå landskapet der nord.
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sonja,
   Skammer meg ikke over noen av tingene mine jeg heller altså! Hverken design eller hjemmesnekra. Men fremover vil jeg forsøke enda hardere å finne min egen vei, og ikke la meg inspirere så lett av andre :)

   Ha en fin søndag du også
   //Signe

   Slett
 17. Er jo deilig å bli inspirert av andre. Og det blir gjerne slik at man liker ting man ser hos andre. Men er jo morsomt å gjøre ting på sin egen måte likevel:)

  Du tar veldig fine bilder, forresten :)

  God helg videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Inspirasjon er forsåvidt bra, er vel litt derfor man leser en blogg? Men så gjelder det det å dra det ett hakk videre, gjøre det til sitt eget, og ikke bare kopiere. Er vel der mange av oss må bli litt flinkere :)

   Finfin søndag til deg
   //Signe

   Slett
 18. Big applaus, Signe!!
  Jeg fikk meg også en "smekk" i går kveld, da jeg leste Kristians innlegg.
  Han har så innmari rett! Jeg har lurt mye og lenge på hvor bloggelysten min ble av. Og hvorfor orker jeg ikke å lese andre blogger lengre?! Dette var spot-on!
  Jeg stemmer rungende i:
  La 2014 bli året der vi finer nye veier, mer av oss selv. Mer rock'n roll, mer rett fra levra, og litt mer gi-faen :)

  Ha en strålende søndag!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! La 2014 bli året vi gjør sprelske, tullete og helt egne ting!
   Mer knallgult fra Melbu sier jeg bare :)

   //Signe

   Slett
 19. Er sååå enig med alt du skriver. Kan virkelig kjenne meg igjen.... dalende blogglyst og det hele. Du har det med å sette ord på ting. :)
  Jeg starter det nye året med godt mot. Nå vil jeg skrive om det jeg selv har lyst til og ikke hele tiden tenke på hva alle andre liker. Så får vi se hvordan det går. :P Går jo ikke akkurat ann å finne opp kruttet hele tiden heller. Ønsker deg godt nytt år.

  Klem Madelén

  SvarSlett
  Svar
  1. Good for you! Jeg håper det nye året kommer med ny inspo og bloggelyst :)

   //Signe

   Slett
 20. Hei du!
  Nå var det lenge siden jeg hadde kommentert her.

  Dette innlegget inspirerte, vekket noe i meg og fikk meg lyst til å fortsette som jeg alltid ha gjort - blogge på min måte.

  Ett veldig godt og reflektert innlegg som snakket til meg! Jeg er så enig med deg!
  Digger deg!

  Ønsker deg ett godt nytt år og jeg følger med videre, for endelig en som tør å si det som det er! You go!
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som vi er mange som har tenkt det samme en stund og "våknet" litt da Keiser-Kristian tok pennen fatt! Vi får håpe det kan bringe ny inspirasjon i 2014 :)

   Klem
   //Signe

   Slett
 21. aaha, Nettopp!!
  Kunne ikke vært mere enig!
  Endelig ble de tankene jeg også har hatt, satt ord på av noen som kan skrive godt :)
  heia egenart og selvstendige interiør påfunn sier jeg bare :)
  Grensesløst lei "it"produkter, det er ikke inspirerende når man ser det for 1000 gang!
  På tide med en revulosjon ;)
  Klem  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi trenger å bli ristet ut av Haytåka noen og enhver ;)

   En ting er nå at det ikke er inspirerende lengre når man ser det for 1000 gang, en annen ting er det vanvittige kjøpepresset VI er med på å skape. En gang var det jo slik at bloggerne kunne tilby noe annet enn det evinnelige kjøpsjaget vi finner i glossy magasiner, men den tiden er definitivt forbi...

   Heia revulosjon!
   //Signe

   Slett
 22. 2014- året da ingeriørbloggerne innrømmet at de var lei av seg selv og av hverandre? Hoho.. Gleder meg til forsettelsen :-D
  Hilsen fra smugingeriørbloggleser uten fancy interiør.. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er faktisk lov å kalle en spade for en spade!
   Eller kaste dekorstein i glasshus, som Keiser-Kristian så pent sa det :)

   //Signe

   Slett
 23. Nå er ikkje eg ein interiørbloggar uansett,men kanskje ikkje så dum idé og sende desse fancy-dingsane rundt :-) lykke til med din vidare blogging! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå har i alle fall jeg sendt avgårde en fancydings ;)
   Og jammen sa ikke Kikki at jeg skal få noe rock'n'roll tilbake. Spennende!
   //Signe

   Slett
 24. Av en eller annen grunn har jeg ikke fått med meg bloggen din før nå, men kommer helt klart til å følge med deg! Har skrevet om noe av det samme nå i dag, etter å ha lest debatten i kommentarfeltet på NIB. Jeg har kjent på det samme som du beskriver, og vil gjøre mitt beste for å tenke utenfor boksen i året som kommer!
  Lina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset, jeg har jaggu gått glipp av debatten i kommentarfeltet på NIB!

   Når det er sagt så skylder jeg overhodet ikke på NIB for at ting er blitt som de er, de viser jo bare frem det som rører seg blant bloggerne. Nemlig oss.
   Som jeg sier over her så synes jeg at bloggerne tidligere var et alternativ til de glossy interiørmagasinene, men den tiden er definitivt forbi. Nå viser interiørbladene frem DIY prosjekter og bloggerne dyre design og "it" saker. Kanskje er det derfor vi går så innmari lei?

   //Signe

   Slett
  2. Ja jeg er så enig, så enig! Leste innlegget ditt fra i dag og skjønner jo at jeg må fortsette å følge deg i hvert fall :)

   Slett
 25. Hei Signe :)
  Helt enig i det du skriver her, så forfriskende og herlig å høre… også enig i det du skrive angående Instagram i kommentarfeltet… Jeg gleder meg i alle fall til og fortsatt følge deg videre her på bloggen din fremover – alltid flotte innlegg og bilder, og massevis av inspirasjon ღ

  Her har jeg hatt en lengre bloggpause, men startet opp igjen nå på nyåret… Selv om lysten og inspirasjonen er der, så «henger» jeg litt etter helsemessig med energi, men jeg tar en dag av gangen så kommer det seg etter hvert håper jeg :)

  Jeg tror jeg skiller meg litt ut (ikke lett å se det selv…) hihi… men prøver og ha min stil og skille meg ut når det gjelder blogginnhold, layout, noe gammelt, litt nytt og noe personlig. Jeg er vel ikke en ren interiørblogger – heller mer en livstils blogger, og den veien har jeg fortsatt tenkt å gå (bare med litt forbedringer her og der).

  Jeg gleder meg i alle fall til å fortsatt følge deg i 2014 – og beklage et jeg ikke har vært så flink med å legge igjen noen ord i det siste – men nå som jeg er tilbake på blogg og nett, så blir det igjen :) Et riktig godt nytt år ønsker jeg deg også ☆Stor klem fra Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mette,
   Takk for gode ord! Og herlig å høre at du er tilbake etter en liten bloggepause, jeg håper det nye året bringer med seg masse energi :)

   Klem
   //Signe

   Slett
 26. Jeg kan ikke si at jeg er noen interiørblogger,eller noen stor og god blogger,selv om jeg liker veldig godt interiør,men som du selv skriver det blir litt for mange like,så jeg har ikke vært så flittig til å besøke alle de jeg besøkte for,bare noen som gir meg noe og som får meg til å tenke og føle og som gir inspirasjon .
  og innlegg ditt fikk meg til å begynne å tenke på nytt på det jeg har tenkt på en stund,og det sier vel at det er på tide å gjøre noe med det.ha en finfin kveld og må du fortsette å inspirere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Folk klager jo over at besøkstallene på bloggene går ned, kanskje er det nettopp fordi mange av dem er blitt ganske like? :)

   Ha en fin onsdag!
   //Signe

   Slett
 27. Dette innlegget fikk en småblogger som meg til å tenke, skriver om det og hvorfor din blogg er en av bloggene jeg har valgt å forts. følge:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg,
   Hyggelig å høre at jeg er en av bloggene du gidder å bruke av tiden din på :)

   //Signe

   Slett
 28. Reflektert og godt skrevet, Signe. Mange kjenner seg nok igjen i hva du skriver - meg inkludert. Vi bloggere befinner oss nok i en egen liten boble, hvor vi mer eller mindre aper etter hverandre. Det er et paradoks at noe av tidens trender innen livsstil sier at det individuelle og personlig får større plass, og hvor eget uttrykk skal/kommer til å være tydeligere fremover, henger ikke helt på greip når så mange tydelig følger i flokk. På den ene siden er gjenbruk, øko-engasjement, kortreiste produkter og produksjonetikk/miljø/rene produkter viktig, mens på den andre siden er det kostbare designmøbler og innredning det som definerer mye hvem vi er/vil være. Mange vil nok ha et ben i hver leir.
  Et tilbakeblikk på min egen blogg, sier meg at selv om smaken har endret/utviklet seg i løpet av fire år, så har jeg prøvd å være tro mot hva min "stemme" er. Bloggen har hatt en jevn økning i løpet av disse årene, og selv om mange bruker Instagram opplever jeg ingen nedgang i besøk, snarere tvert i mot etter at jeg begynte å bruke Insta. For meg er likevel bloggen viktigst, siden ord og tekst også er viktig for meg. Så lenge jeg har glede av å blogge og jeg har lesere som oppmuntrer meg med hyggelige tilbakemeldinger på det jeg deler, så kommer jeg til å fortsette med bloggen.
  Fremover har jeg et ønske om å dele noe av det jeg tegner og maler, men kun i små glimt. Utseende på bloggen ønsker jeg også å gjøre noe med, men synes det er vanskelig å bestemme meg for det rette uttrykket og designet. Jeg har stor sans for din touch og ditt grafiske blikk, så jeg tror nok jeg trenger litt hjelp av noen.

  Din blogg har alltid vært en fornøyelse å besøke, både i form, design, tekst og ikke minst bilder. Jeg håper du kommer til å fortsette lenge med å dele så mye vakkert, Signe!

  Hurra for motet til å være seg selv!

  God klem fra,
  Anette Willemine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anette Willemine,
   Jeg er så enig med deg ang. det du sier om gjenbruk, øko-engasjement, kortreiste produkter og produksjonetikk/miljø/rene produkter vs. kostbare designmøbler og innredning!

   Vi bidrar jo i til økt kjøpepress i et Norge som allerede er preget av overforbruk. I neste åndedrag kjøper vi brukt og snakker miljø og redesign. Klart man kan ha to tanker i hodet samtidig, men disse to tingene går jo ikke nødvendigvis så himla godt sammen :)

   Dessuten tror jeg det er direkte usunt at man nærmest får inntrykk av at en te-lysestake fra Tom Dixon til rundt 600 kroner er allemannseie når man leser norske interiørblogger i disse dager. Eller tilsvarende luksusprodukter. For det er jo det de er :)

   Og bare si fra om du ønsker hjelp med designelementer til bloggen din!

   //Signe

   Slett
 29. Hei.

  Jeg har faktisk ikke fått med meg denne debatten før nå. Kanskje fordi jeg rett og slett har sluttet å lese så mange blogger og nesten ikke har blogget selv det siste halvåret. Motivasjonen har vært fraværende og det samme med inspirasjonen. Så etter å ha tenkt lenge i jula fant jeg ut at det som inspirerer meg om dagen er hverdagslivet. Jeg har fått en unge (som gjør at flotte, ryddige interiørbilder er helt umulig om dagen), vi er på husjakt og vi skal ha et barn til. Jeg kommer ikke til å slutte å blogge interiør, men åpne opp for mye mer på bloggen. Da dette valget var tatt satte jeg meg ned og kladdet 11 nye innlegg. Tydeligvis er jeg på rett spor i forhold til egne ønsker.

  Jeg er også enig i at det blir for mye likt. Jeg er litt treg, så jeg følger nok ikke trendene så veldig. Ikke det at jeg er så spesielt særegen heller. Ikke er bloggen min spesielt stor heller. Jeg tror det er flere som ønsker å se mer av personene bak, som lar seg inspirere av andre ting enn bare hvite flater og de samme lysestakene. Blir spennende å følge denne endringen videre :)

  Kirsti

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kirsti,
   Jeg har et inntrykk av at livsstilsblogger hvor man deler litt av hvert er på fremmars :) Litt interiør, litt hverdagsliv, litt reise og kanskje litt mote. Ikke så rart kanskje, mange av oss er jo interessert i mer enn bare en ting!

   Lykke til med ny retning på bloggen :)
   //Signe

   Slett
 30. Kjære Signe
  ja! Jeg er så enig!
  jeg meldt meg faktisk aldri på det bloggtoget som ble til mainstream.
  kjente på meg selv at det ikke var rett for meg.

  antallet interiørblogger vokser inn i himmelen, men ser ikke ut til å bli mer mangfoldig av den grunn.

  jeg blir lei meg av å se at så utrolig mange blogger ligner på hverandre, og ser ut til å kappes om å være lik interiørbladene. når begynte det å handlet det om å følge en mal?

  når ble det attraktivt å KONKURRERE om hvordan det ser ut hjemme hos oss? og speedstyling? høh?!

  også dette da: når var å bli KJENT blogger et mål? pg ev. hvorfor det? Det var det i alle fall aldri for meg. (sier seg vel selv når jeg fortsatt er anonym og aldri har vist fjeset mitt på bloggen)
  Her er det tema i fokus, ikke avsender - helt bevisst!

  Synes faktisk at NIB ikke akkurat har bidratt positivt til denne utviklinga..

  Jeg deltar stort sett aldri ikke i konkurranser, og bloggen er en blanding av inspirasjon jeg samler (som min digitale utklippsbok) og et og anna glimt fra hverdagen og hjemmet mitt. Ved å blande slik, blir det alltid lystbetont. Og 100 % mine egne valg.
  Utfra hva JEG ønsker å blogge om, ikke hva som ev. er populært, og får mange Likes eller kommentarer.

  Det er godt å se at det er flere som ser ting litt utenfra, og som velger egne veier.


  klem fra Åpent^hus

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg,
   Javisst synes jeg at det er mange blogger som er veldig like, men personlig tror jeg ikke denne utviklinga kan tilskrives NIB. Tror mer på at veldig sterke trender (sort/hvitt, grafisk, monokromt, hvite gulv) og sånne "it" saker som jeg nevnte i innlegget gjør at det blir mye det samme rundt omkring.

   Jeg synes også at utfordringene hos NIB er koselige, og jeg deltar i blant, om inspirasjonen er der og det rommet de ønsker å se er sånn noenlunde ryddig ;)

   //Signe

   Slett
 31. Du er kul, Signe. :D digger deg og bloggen din.
  Klem Julia

  SvarSlett