onsdag 8. januar 2014

Tenketank II

Dagene går, og nå har jeg jaggu fått med meg debatten som går i kommentarfeltet hos NIB om like interiørbloggere. Jeg vet - hvilke stein er det jeg har gjemt meg under den siste uka..? *smil*

Etter helgens lange utbrodering om nettopp dette er det vel neppe noen hemmelighet hvor jeg står i det spørsmålet.

I ettertid har tankene min kvernet videre og jeg har kommet frem til at ikke nok med at vi har blitt likere hverandre; vi har blitt likere de glossy interiørmagasinene også.

Tidligere så jeg på interiørblogger som et alternativ til interiørmagasinene. Her kunne man finne individuell stil, gjør-det-selv prosjekter, ugler, gjenbruk og rariteter. I interiørbladene kunne man finne lekre designsaker, månedens "must have", plettfrie hjem og ikke minst reklame. Forenklet, jeg vet, men du ser hvor jeg vil?

Nå flyter disse tingene mer inn i hverandre. Interiørbladene gir oss DIY-tips og bloggerne er i Haytåka. Da er det kanskje ikke så rart at noen av oss går litt lei..?

I tillegg er det jo et tankekors at så mange interiørblogger i så stor grad velger å bidrar til økt kjøpepress. I et Norge som allerede er preget av overforbruk selger vi inn luksusvarer og dyre designprodukter for alt det er verdt. Javisst, gjenbruk og gjør-det-selv trenden rører seg fortsatt, men i mye mindre grad enn før.

Er vi komfortable med å bidra til kjøpejag, uforsvarlig ressursbruk og bruk-og-kast-mentalitet?
Jeg bare spør, så får hver og en gjøre seg opp sin egen mening.
Men husk at å ikke ta et valg er et valg det også *smil*


Jeg hadde ikke som nyttårsforsett å begynne å skrive lange innlegg altså, selv om det kanskje kan se sånn ut. Men både rock'n'roll og miljø står på agendaen her i Sagaveien!

Ha en finfin onsdag fintfolk ♥If you for some reason are really into ranting about Norwegian interior blogs, in weird translation, you'll find google translate over there >> 

18 kommentarer:

 1. Må si at jeg har tenkt den tanken selv :).
  Bra innlegg!!!
  Det var kanskje derfor jeg har startet min blogg for litt over ett år siden. Jeg ville vise at det går ann å lage ting selv, og prislappen på de langt under det du betaler for design ting. Selv liker jeg også designmøbler/interiør men det er dyrt, desutten er det mye gøyere å lage ting selv.
  Klem Nataliya

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nataliya,
   Alt man kan gjøre er å ta et valg for seg selv, og stå for det :)

   //Signe

   Slett
 2. Er så enigi idet du skriver!!

  SvarSlett
 3. I understand bits and pieces here and there based on my basic knowledge of Swedish .. :) I knew I would need that for something eventually, heh!
  Anyway, that first photo is so stunning. Gorgeous inspiration .. As a matter of fact I'm going to place photo with link/button to your blog on my sidebar. I want everyone to know my biggest interior inspiration x

  ♥ Satu
  Indie by heart

  SvarSlett
 4. Er så enig med deg. Mange bloggere blir mer og mer like magasinene og med dagens redigering mindre og mindre ekte. Føler det er vanskelig å finne nye blogger som inspirerer...
  Nyt kvelden søte du ;o)
  Klem Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth,

   På en måte så er det jo synd det er blitt sånn, på den andre siden er det vel en naturlig utvikling etter at interiørbloggene ble mer populære. Vi ser jo det samme i moteindustrien, der er også grensen mellom blogg, streetstyle og glossy moteblader blitt visket ut. Verden surrer jo videre :)

   Selv har jeg sagt opp alle interiørbladene mine og kuttet dramatisk ned i listen over blogger jeg svinger innom. Det gjelder å plukke ut noen favoritter som man fortsatt synes inspirerer også heie på dem!

   //Signe

   Slett
 5. tenker det samme som deg :)
  Jeg leser ikke magasiner og blogger slik jeg gjorde før, jeg bruker tiden min til noe helt annet *ler*

  Takk for nok ett godt innlegg - you rock!
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, blir lite lesing av blader om dagen. Nå etter nyttår har jeg til og med sagt opp alle interiørbladene mine! Men mye mulig jeg plukker opp et og annet i butikken om det er noe ekstra som frister ;)

   //Signe

   Slett
 6. Amen!! Og der fant jeg grunnen til at jeg fortsatt kjøper interiørblader (av gammel vane?!) og gang på gang blir det bare liggende der, ulest. Hender jeg blar fort igjennom, men ting treffer meg ikke i like stor grad lenger...
  Såååå mye klokere jeg har blitt den siste uken! :)
  Rock on i Sagaveien, og takk for nok et godt innlegg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Interiørmagasinene her i huset har det på akkurat samme viset! De blir liggende i ukevis med plasten på, så får jeg dårlig samvittighet en dag flipper gjennom i rekordfart. Eller så blir de liggende på nattbordet. Money well spent der altså ;)

   //Signe

   Slett
 7. Du er kul!
  Veldig enig med det du skriver...
  Jeg har nesten fått frysninger når noen har kalt bloggen min interiørblogg,
  siden jeg så hardnakket prøver å holde meg til DIY inspirasjon ;)
  Jeg syns du gjør en god jobb med å vise egenart og unik inspirasjon.
  Gleder meg til å følge deg i det nye året også! Rock on! Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Toril,
   Interiørblogg er en hedersbetegnelse synes jeg, det kan jo inneholde så mangt! Så blir det opp til hver og en av oss hva vi ønsker å vise :)

   //Signe

   Slett
 8. Kjempefin blogg du har, og synes du er en av de som har greid å skapt ditt "eget".. Fortsett og tenk på miljø og spre gode interiør budskap, dere bloggere har stor innflytelse så hvert et valg dere tar inspirerer andre, både om det er gode eller "dårlige" valg som du nevner.

  God helg! Klem Maren

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord Maren :)
   //Signe

   Slett
 9. Er det ironisk å spørre om hvor man kan få tak i den fantastiske vasen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, not at all :) Den er fra Bloomingville, men er noen år siden jeg kjøpte den så vet ikke om den finnes i gull enda!

   //Signe

   Slett