torsdag 20. oktober 2011

koseonsdag


Hver onsdag er det 'koseonsdag' her i Sørliveien. Da lager vi noe ekstra godt å spise, leier en film eller ser et par episoder av favorittserien, kanskje åpner vi en flaske vin og slenge bena opp i sofaen. Eller kanskje går vi ut å spiser eller på kino. Et eller annet som vi begge synes er kos! 

En fin måte å 'kutte uka i to' på og ikke minst komme seg unna PCene for en dag, 
hvor vi ellers tilbringer mye tid i løpet av uka. Ja, vi er såpass nerd. 
Og ja, vi kjøper vin på halvflasker. Pysete hæ?


I tillegg til onsdag har vi så klart 'kosefredag' og 'koselørdag'.
Og noen ganger 'kosesøndag'. Men det trenger du nå ikke si til noen...

Har dere noen slike ritualer hjemme hos dere?
Og håper du får en fin (helt ordinær) torsdag!
*smil*


Every Wednesday we have what we call 'cozy Wednesday' in our home. We rent a movie or watch a few episodes in our favorite series, make something nice for dinner, maybe open a bottle of wine and kick back on the couch. Or maybe we go out for dinner and a movie. Something we both think is nice!

A nice way to 'cut the week in half' and get away from our computers, where we would no doubt otherwise spend the evening. Yes, we are that geeky. And yes, we buy our wine in 37cl bottles.
Lame huh?

In addition to Wednesdays there is of course 'cozy Fridays' and 'cozy Saturdays'.
Sometimes 'cozy Sundays'. But don't go telling everyone...

Do you have any such rituals in your home?
And a happy (perfectly normal) Thursday to you!
*smile*

30 kommentarer:

 1. Ååååå.. så flinke dere er!
  Vi er ikke flink til sånnt. Jeg skal være fornøyd om jeg får se mannen en times tid om dagen. Enten er en av oss på jobb, eller så snikrer han påbygg..

  Kanskje vi må begynne med koseonsdag. Jeg har ihvertfall ikke noe imot å drikke et glass rødvin midt i uka! mmmm :)

  Ha en fin dag, Signe :)
  Klem
  -Amalie

  SvarSlett
 2. Kosedag er fint..vi hadde onsdagen som vår dag da jentene var små..
  Jeg har en mann som er veldig aktiv med trening på kveldene..men jeg er flink å ha kosekveld innimellom..og spesielt med jentene..
  Nå er søndagen blitt litt sånn familiekosedag..ofte med film&digg..lovely..
  Ha en flott torsdag..
  Klem:)

  SvarSlett
 3. Som vanlig tar du flotte bilder som jeg koser meg med. Lurt å gjøre stas på onsdagen. Kjempegode høstbilder også.

  SvarSlett
 4. Ingen faste dager,litt ekstra er det på helg.Men har ofte forskjellige venninner på middag midt i uka,og da koser vi oss:)Er jo en livsnyter skal vite:)
  ha en go dag
  klemklem

  SvarSlett
 5. your blog is so wonderful
  ♥doris

  SvarSlett
 6. Flotte bilder!
  Så mange kosedager dere har da! ;) Fredag og lørdag er jo selvutnevnte kosedager, og søndag også for den del, men jeg tror vi må starte med koseonsdag vi også...og vin på halvflasker...? Neh, hvorfor det når de har trelitersdunker? ;)

  Ja, kjolen er stilig lang også, så jeg er ganske usikker på hvordan det ender opp...artig blir det nok uansett, for jeg har sett etpar av de andre antrekkene som dukker opp...kan kanskje bli et syn for de som sniker i vinduet på rødskolen på lørdagskvelden... ;)

  Kathrine fra 70-tallet

  SvarSlett
 7. Great photos! It looks like you had a very cozy wednesday :-)!
  Hugs,
  Yvonne

  SvarSlett
 8. Det er så utrolig viktig det der altså! Å etabeler gode rutiner på å kose seg. Det er jo det livet dreier seg om, skal nytes i lange drag isteden for å løpe igjennom det.

  Nei, vi er ikke flinke til å kose oss. Eller det er jo et definisjonsspørsmål da. Gubben koser seg med øl og jeg vin, men jeg henger ved pc`n og han foran tv`n ;) Kluet må jo være å finne noe felles i kosen hehe...

  Åhh...skal dere til Nederland i jula?
  Et utrolig trivelig land. Vi har vært der på besøk hos venner, og så har jeg vært på jobb i Haarlem utenfor Amsterdam. Dro dit to ganger i ettertid, for jeg synes det var en så visuell fantastisk flott liten by + at det er et shoppingmekka da ;)

  Deilig torsdag te dæ! Klæm Siw

  SvarSlett
 9. A ta santé....

  Belle journée

  Manon

  SvarSlett
 10. For en super idè, spesielt nå som høstmørket har gjort sitt inntog for alvor! Halvflasker med vin er jo genialt, akkurat passe å dele når man skal på jobb dagen etter:)Nydelige bilder også!

  SvarSlett
 11. Dette synes jeg hørtes knall ut. Så koselig og få bruke en ettermiddag/kveld sammen med sin kjære i en ellers hektisk uke. Dette er noe alle burde få til, inkludert meg/oss. Vi er altfor dårlig på slike ting. Og med 3 unger i hus, og lange hektiske dager hadde dette virkelig gjort susen innimellom.
  Rødvin midt i uka, ja takk. Ikke meg imot ;0)

  Finfin torsdag til deg :0)
  klemmer

  SvarSlett
 12. Cozy days are the best! And I love those fairy cups:) I just love fairies, but it's so hard to find them in a more grown-up version;) These however, very nice!

  SvarSlett
 13. Ååå, så flinke dere er! Det der burde vi innført også - vi er utrolig dårlige på å være kjærester! Enten så pusser vi opp, eller så er vi ikke hjemme likt, eller så ser vi på tv/pc... Sukk!!

  SvarSlett
 14. Så smart, og koselig;) Vi ser serier på DVD mens vi spiser middag eller etter middag, men så er vi bare to voksne og en hund da. På denne måten føler jeg faktisk at vi får mer ut av kveldene, for vi blir ikke sittene å se på tv etter den ene episoden er over. Så er TV'n av resten av kvelden.

  SvarSlett
 15. åå det så koselig ut! Vi har nok kosedag hverdag.. fysj... men tror vi skal minimere det slik at kosedagene faktisk blir ekstra kosete når man ikke har det hverdag.. hmm skjønne det den som kan:) Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 16. Så flinke - så viktig med slike dager. Ta vare på kosen, på kjærligheten og hente seg litt inn.

  Vi har foreløpig innført "kosefredag", hvor vi bunkrer oss opp i sofaen med Dexter, nachos og joggedress - noe som fungerer kjempeflott for slitne småbarnsforeldre. Etterhvert blir det nok mer aktuelt å kjøre en litt mer romantisk versjon av kosekveld også... levende lys, pynte seg, se i øynene osv.. :)

  Kos dere og ta vare på hverandre!

  SvarSlett
 17. Så koselig det hørtes ut med en koseonsdag! :-) Veldig fint fat ...mm, hadde gjort seg med et lite glass vin :-)

  Ha en koselig tordag også!
  Klem Veronica

  SvarSlett
 18. I love that you have "Cosy Wednesdays" Signe!

  We usually do this on a Friday night to celebrate the start of the weekend. I usually buy really cheap bubbles! Our "Cozy Nights" have a habit of spreading into other evenings too! Hey, when you're on a good thing!

  Hugs and I love your photos - the little votives are just so sweet! Stephie x

  SvarSlett
 19. Så koselig å ha en kosedag! :) En super måte ja å dele uken i 2 :) Vi har ikke det, men kanskje vi skulle innført noe sånt :)

  Fortsatt fin dag!

  Klem Lene

  SvarSlett
 20. We have Happy Thursdays, a relic from 2 years ago when I didn't have classes on Thursday and John never worked! I love that we're not the only ones!

  SvarSlett
 21. There is the Friday home-made pizza & red wine ritual in our home. But come to think of it, almost every day of the week has a cosy theme ;-)

  SvarSlett
 22. we have eat in Fridays where we order from a nearby restaurant and usually watch a film. We are so old.

  SvarSlett
 23. that`s absolutely ♥ !!

  I wished, I would be able to cut the week as well every wednesday, but I don`t know how to handle it with my 3 kids at the moment!

  nora

  SvarSlett
 24. Å, så koselig! En flott tradisjon å ha, som du sier, da deles uka litt mer i to..
  Flotte bilder også!
  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
 25. Hei Signe, høres koselig ut! Jeg driver og sprayer for tiden, du har inspirert meg til å handle på KEM...! Ingen blogginnlegg om dette ennå, idag ble det feminisme light og litteratur... Men kanskje når ett av mesterverkene blir ferdige? Takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 26. Det synes jeg var en super idé! Ikke minst for å gjøre noe sammen, og unngå pc... Kjenner til den ;-). Og da må jo rødvin på halvflaske være midt i blinken - det var minst like genialt, synes nå jeg!!

  Vi hadde lenge et rituale med tre retters middag for hele familien (vi er fem), der ungene fikk være med og bestemme en av rettene (oftest desserten...). Det var litt hektisk, men kjempekoselig! Kanskje vi skal innføre det igjen?!

  Kos deg med kosefredag i morgen, da!!
  :-)

  SvarSlett
 27. I think that's a great idea.:D A good way to relax and spend time with each other.:D

  ***** Marie *****
  allthingsmarie.com

  SvarSlett
 28. Oh you are so funny: it seems it’s cozy time all the time in your beautiful world!! How gorgeous!
  xo sandra

  SvarSlett
 29. So cute!! it's faery-like!!

  XOXO

  http://thedandydoll.blogspot.com/

  SvarSlett